Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Květák zapékaný s rajčatovou omáčkou, brambory

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1498 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 5, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, omyjeme, květák a brokolici rozebereme na růžičky nebo nakrájíme na kousky a v osolené vodě krátce povaříme. V hrnku rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, doplníme strouhaným sýrem. Okapaný květák s brokolicí dáme do zapékací misky. Přelijeme sýrovou směsí a v troubě zapečeme. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme cibulku, přimícháme rajčata, dochutíme česnekem a podusíme. Zapečený květák podáváme s vařeným bramborem, přelijeme rajčatovou směsí.

Hodnocení (48 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 01. 2016 08:17
Vyzkoušeno a mňamka!
09. 01. 2016 04:18
Vypadá to moc dobře!
19. 06. 2015 09:41
Tento recept opravdu vypadá velmi dobře. Lehké jídlo. Hm. Dnes koupím ingerdience a zítra hurá na to.
17. 06. 2015 21:22
Tak jsem si to dnes uvarila k veceri a jeste zbylo na zítra. Udelala jsem jenom kveták, brokolici jsem nemela doma. S tou rajcatovou omáckou je to výborné, moc jsem si pochutnala. Stobe dekuju za recept:-)))
17. 06. 2015 11:02
no ...květák můžu a s tou rajčatovou směsí..to by mi chutnalo,dobrá inspirace..k tomu nové brambory vařené ve šlupce a mňamka je hned..díky za nápad...
15. 06. 2015 11:51
Tak to dám ve středu, asi jen s brokolicí.
15. 06. 2015 09:32
Hmm, vypadá to dobre, urcite tento týden vyzkousím:-))
17. 07. 2014 11:42
Tohle může být dobré, myslím, že to nemusí být květák s brokolicí, stačí jeden druh zeleniny .
05. 07. 2014 09:01
To zní velmi dobre. Určitě vyzkouším :-)
29. 01. 2014 09:33
Tak jsem to zkusila zapéct rovnou s tou rajčatovou směsí a je to výtečné..díky za recept! :-)
27. 01. 2014 10:26
Zkoušel jste to někdo zapékat už i s těmi rajčaty?
05. 05. 2013 18:06
zejtra bude na obídek. jendou sem ho už dělala a byl výborný
09. 01. 2013 12:23
vynikající, doporučuji zkusit , pochutnáte si :o)
08. 09. 2012 13:25
Také tento recept doporučuji -), rajčata se s česnekem k tomu květáku skvěle doplňují
25. 08. 2012 12:35
Doporučuji, bez toho rajčete s česnekem by to nebylo ono, ale dohromady, bašta.
22. 06. 2012 16:46
Je to výborné, samotná rajčatová směs je hodně česneková, ale se zapečeným je to mňamka. Uvařím někdy znova
21. 04. 2012 10:38
Vypadá to lákavě, už si píšu receptík a hned po neděli kráčím koupit květák a brokolici.
20. 04. 2012 11:59
jenom by mě zajímalo, jestli ty gramáže jsou v syrovém stavu nebo ve vařeném :) ale vypadá to lákavě.
22. 02. 2012 21:06
hmmmm já takový podobný zapečenky miluju :o)
10. 01. 2012 20:43
PODOBNĚ DĚLÁM TUTO POCHOUTKU ALE S TĚSTOVINOU A PŘÍDÁM 100G NIVY ,BEZ RAJČAT
08. 01. 2012 22:14
zitra vyzkousim:)vypada vyborne:)
08. 01. 2012 13:02
Do rajcatove omacky bych mozna zkusil bazalku :) a jeste Eidam nahradit Pazmezanem ;)
01. 11. 2011 00:12
mňam mňam, to musím taky zkusit :)
18. 10. 2011 13:30
Tak už vím, co zítra na obídek :-)
07. 09. 2011 18:39
Báječná jsou i rajčata na půlky, řezem dát na mírně vymaštěnou pánev olivovým olejem. Když se rozdusí, zalijeme rozklechtanými, osolenými a opepřenými vejci. Necháme zapéci. + plátek chleba. MŇAM
22. 07. 2011 16:22
Dnes jsme měli na oběd. Doma kupujeme místo sýrů olomoucké tvarůžky, které milujeme ,proto jsem nastrouhala tvarůžky za Eidam, výborné.
02. 07. 2011 16:06
Doporučuji, dělám už léta, jenom rajčata dávám čerstvá jako přílohu a taky s bramborem.
01. 07. 2011 21:03
to musí být dobrota,už to mám opsané a brzy vyzkouším.
30. 06. 2011 20:29
Vážím ho syrový.
17. 06. 2011 21:38
ahoj holky jsem tu nová. ten květák je za syrova vážený nebo uvařený?
13. 06. 2011 09:29
Tak tohle musím zkusit, zní to docela zajimavě :-))
29. 05. 2011 20:24
To vypadá skvěle :)
09. 02. 2011 10:57
Hned tisknú a už vím co budu v neděli vařit =o)
27. 01. 2011 15:39
V neděli to máme na talíři. Už se těším.
26. 01. 2011 12:05
také jsem už recept vyzkoušela a bylo to výborné, ale bylo toho hodně :-)
18. 11. 2010 12:16
A chutná to skvěle! Právě jsem dovařila a dojedla a jsem šťastná :-) Opravdu výborný recept!
06. 10. 2010 20:42
ty brďo, člověk by mohl z gruntu překopat celý systém svého vaření!Zní to skvěle!

Naši partneři